ISO sertifisering – lønner det seg?

ISO 9001 sertifiserte bedrifter hadde et utfordrende år 2017 viser denne undersøkelsen. Mens brukere av Antenor BMS opplevde et bedre år enn de andre. 

Om undersøkelsen

Undersøkelsen omfatter ca 2000 industrielle bedrifter i Rogaland. Tallene er levert av Proff.no og er offentlig tilgjengelig data for regnskapsåret 2017. Det er videre tatt utgangspunkt i bedrifter i et visst størrelsesegment. Ut fra disse dataene er det da laget 3 grupper: Antenor BMS kunder, ISO sertifiserte bedrifter som ikke bruker Antenor BMS og Andre bedrifter.

Brukere av Antenor BMS er vinnerene

Tallenes klar tale er at firmaer som brukere Antenor BMS er de som kommer best ut av undersøkelsen. Hakket bedre enn gruppen «andre bedrifter» men vesentlig bedre enn gruppen ISO 9001 sertifiserte bedrifter. Bedrifter som bruker Antenor BMS har:

  • Best resultat
  • Best likviditet
  • Sterkest egenkapital
  • Høyeste totalrentabilitet

Er dette bare flaks og tilfeldighet eller dyktighet? Hva er det som skiller Antenors kunder fra gruppen ISO sertifiserte bedrifter?

Hva kjennetegner bedrifter som bruker Antenor BMS

Gruppen av ISO sertifiserte bedrifter består av over 200 bedrifter og er veldig sammensatt. Hvorfor disse sliter sier jo ikke tallene noe om og tallene i seg selv gir ikke noe grunnlag til å mene for mye om dette. (At 2017 var et utfordrende år vet vi, men alle bedriftene her er fra Rogaland). Men Antenors kunder kjenner vi godt. Det som kjennetegner disse er at de er dønn seriøse når det gjelder sin ISO 9001 sertifisering. De vet godt at dette handler om 2 vesentlige ting:

  1. Fokus på å ha styring og kontroll på bedriften
  2. Jobbe systematisk med kontinuerlig forbedring
  3. Og at ledelse må fronte dette 100 %

At en bedrift som har god kontroll på sine prosesser leverer bedre resultat enn andre, er for oss i Antenor en «no brainer» og det er fint at offisielle tall bekrefter dette Har du kvalitet i leveransene betyr det og at kundene er mer villig til å betale og dermed får du bedre likviditet.

Men vi kan vel og konkludere med at et ISO sertifikat alene ikke er noe garanti for gode resultater. Gruppen ISO sertifiserte bedrifter er en sammensatt gruppe som består av bedrifter hvor noen har det en «må ha», mens andre er på et godt excellence nivå og har gjerne digitale verktøy. Vi vil hevde at sistnevnte oppnår både høyere omsetningsvekst og bedre resultater:

Previous

Next

Pin It on Pinterest

Share This